افزایش ناگهانی در قیمت نفت را تهدیدی برای ثبات اقتصاد جهانی دانستهاند
وعده عربستان برای افزایش تولید نفت جهت مقابله با روند افزایش قیمت، باعث رفع نگرانی معاملهگران در باره کمبود احتمالی عرضه این کالا نشده است.
در حالیکه پس از آنکه مقامات سعودی اعلام کردند که در نظر دارند برای مقابله با افزایش بهای نفت، تولید خود را کاهش دهند، بهای نفت در بازارهای جهانی در روز سه شنبه ۲ درصد کاهش یافت.
با اینهمه، با آغاز معاملات در بازارهای نفتی در صبح چهارشنبه (۲۱ مارس) بهای نفت خام برنت دریای شمال با ۳۱ سنت افزایش به ۱۲۴.۴۳ دلار برای هر بشکه رسید. نفت خام سبک در بورس نیویورک نیز با ۷۹ سنت افزایش به بهای ۱۰۶.۵۷ معامله شد.
دلیل افزایش قیمت نفت، ناآرامیهای خاورمیانه و شمال آفریقا و تحریمهای وضع شده علیه ایران به خاطر برنامه هستهای این کشور عنوان شده است.
قیمت نفت در سال ۲۰۱۲ پانزده درصد افزایش یافته و اگرچه قیمت نفت در مقطع فعلی هنوز به زمان اوج خود در سال ۲۰۰۸ یعنی ۱۴۷ دلار نرسیده اما این افزایش قیمت ها در سطحی بوده که مایه نگرانی تحلیلگران و سیاستگذاران شده است.
کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین المللی پول روز سه شنبه گفت که افزایش ناگهانی در قیمت نفت، تهدیدی برای ثبات اقتصاد جهانی است.
بسیاری از کشورها نگران آن هستند که با افزایش قیمت نفت، هزینه داد و ستد، تولید محصول و حمل و نقل آن در جهان افزایش یابد.
روز سه شنبه، علی نعیمی، وزیر نفت عربستان با هدف مقابله با نگرانی در زمینه افزایش سریع قیمت نفت گفت که کشورش در صورتی که وضعیت بازار ایجاب کند، تولید نفت خود را افزایش خواهد داد.
آقای نعیمی گفت: "ماموریت من این است که این پیام را برسانم که در بازار، کمبود نفت ایجاد نخواهد شد و ما آماده و مایل هستیم که نفت بیشتری را وارد بازار کنیم."
عربستان سعودی، بزرگ ترین تولیدکننده نفت خام دنیا است و در حال حاضر روزانه ۹.۹ میلیون بشکه در روز تولید می کند.
وزیر نفت این کشور گفته است که عربستان آماده است تا در صورت نیاز، روزانه ۱۲.۵ میلیون بشکه نفت به باراز عرضه کند.